Parga

Parga je najpopularnije letovalište u oblasti Epir, mesto koje svojim izgledom i duhom podseća na stara mediteranska mesta, nalazi se u malom zalivu na padini, nasuprot ostrva Krf, okruženo šumom i stablima maslina. Romantične uličice sa belim kućama pune su kafića, restorana i taverni, tu su i pošta, ambulanta, apoteke, supermarketi, pekare i praonice veša. Tempo života je preko dana nešto sporiji, da bi u večernjim časovima luka živnula u kosmopolitskoj atmosferi koja zadovoljava svačiji ukus. Grad Parga sada ima 2.500 stanovnika. Pored predivne prirode, ovo letovalište je poznato i po odličnom maslinovom ulju koje je najbolje u ovoj oblasti Grčke.
parga      Lichnos Beach, Parga, Greece
Gradska plaža je duga i peščana, a nedaleko od nje se nalazi živopisno ostrvce koje je odlično za opuštanje. Do njega se može doplivati. Plaža Valtos se nalazi 2 km od centra Parge. Duga je i peščana i jedna od najpopularnijih među turistima, jer ima divne taverne i barove. Pogled u kojem posetioci mogu uživati u Valtosu je zaista jedinstven: visoko na levoj strani je impozantan dvorac. Sa severne strane Parge nalazi se druga lepa peščana plaža Lihnos koja je udaljena je oko 4km od centra Parge. Plaža se nalazi u lepom ali i mirnom zalivu i okružena je hotelima i aparmanima, ponekom tavernom i auto kampom.
valtos     valtos 1
Tako da ako želite miran i opušten odmor u prelepom ambijentu Parga je pravi izbor.
Vaše letovanje možete upotpuniti i nekim od izleta, na primer naspram Parge se nalaze ostrva Paksos, Antipaksos i Krf , mozete obici arheolosko nalaziste Nektomantia, drevno svetilište posvećeno bogu podzemnog sveta Hadu . Prirodnjaci bi trebalo da posete Rodija močvare. U njima se mogu upoznati sa istorijom ovog područja, sa njegovim crkvama i manastirima. Istovremeno se može mnogo naučiti o važnosti močvarnih područja, vrstama ptica i drugih divljih životinja koje u njima žive.