Najpoznatije plaže

Grčka je zemlja sa skoro najdužom obalom na svetu, oko 16.000km na kopnu i ostrvima. U Grčkoj preko 400 plaža sa ponosom nosi plavu zastavocu. Predstavljamo neke od najpoznatijih i najlepših plaža Grčke.

Navagio (Navajo) – ostrvo Zakintos – Jedna od nasjlikanijih plaža na svetu. Nalazi se na zapadnoj strani ostrva i za kupanje je dostupna samo brodom. Karakteriše je sitan beli šljunak, tirkizno plava boja mora i čuvena olupina broda Panajotis. Tokom letovanja na ostrvu, plaža je jedna od obaveznih izleta i najlepših. Do plaže možete doći brodom iz luke u gradu Zakintosu, luke iz mesta Agios Nikolaos na severnoj strani ostrva, kao i iz najlepše prirodne luke Porto Vromi na zapadnoj strani.

Zakintos  zakintos 1  navajo 1

Myrthos (Mirtos) – ostrvo Kefalonija – jedna od najnagrađivanijih plaža Grčke i zajedno sa plažom Navajo na ostrvu Zakintos, važi za za jednu od najslikanijih plaža na svetu. Udaljena svega 30ak kilometara od glavnog grada Agrostolija. Mirtos plaža izaziva pravo oduševljenje kod posetilaca, belim peskom i predivnom plavom bojom mora.

mirtos  mirtos  mirtos 1

Red Beach (Crvena plaža) – ostrvo Santorini – najpoznatija plaža ovog vulkanskog ostrva. Ističe se najrazličitiji nijansama crvene boje, što je vrlo neobično, jer je Santorini ostrvo vulkanskog porekla i plaže ostrva su uglavnom crne. Plaža je dostupna brodom.

crvenaplaza   crvenaplaza2

 

Bella Vraka – Sivota

Jedna od poznatijih plaža Sivote je Bela vraka U prevodu, Bela vraka znači – lepe gaće, ili kulturnije – lepe šalvare. Najinteresantnija je činjenica da se do ove plaže stiže morem, ali ne brodom, već pešice! Nalazi se na ostrvu Mourtemeno, ali to ne predstavlja problem jer se uzana staza od belog peska povezuje kopno s ovom predivnom plažom, a dubina mora u ovom pojasu ne prelazi visinu kolena. Plaža nije organizovana, pa turisti moraju sami da se snalaze za hranu i piće koje će na njoj konzumirati u toku boravka. Na samoj plaži se nalazi mali sportski centar gde možete iznajmiti opremu za vodene sportove.

Bella vraka