Plaže Sivote

Sivota se nalazi na savršenoj lokaciji – tri sata vožnje od grčke granice, na pola puta između Parge i Igumenice. Preko puta se nalazi Krf, pa ne samo što je moguć izlet do ovog zelenog ostrva, već može da se ode i do Paksija i Odisejeve rodne Itake.

Ne zna se šta je lepše u ovom kraju, jer je ovaj nekadašnji ribarski gradić zadržao stari šarm a dobio prednosti turističkog mesta. Sivota, poput amfiteatra “raspoređena” po okolnim brežuljcima, spušta se ka Jonskom moru, glavnoj promenadi i lučici s jahtama i ribarskim brodićima. Sveži morski specijaliteti služe se u tavernama, kao i ostala ukusna grčka jela. Mesto je mirno, ali noću pruža mogućnost odličnog provoda. Mnoštvo uvala, pećina, tajanstvenih stenovitih tunela kroz vodu i brodića koji plove svuda okolo čine Sivotu jedinstvenim letovalištem koje ne smete propustiti.

 

Plaža Pisina

Najslikovitija plaža Sivote. Iako neuredjena, jedna je od najposećenijih plaža zbog posebnog ugodjaja koji posetiocima daje. Na Pisini imate osećaj kao da se nalazite na pustom ostrvu daleko od ostatka sveta. Do nje je moguće doći čamcem koji ćete iznajmiti u luci ili organizovanim taxi – brodićem. Kristalno čista voda i njeno nestvarno plavetnilo kao i sitan beli pesak doprinose njenoj posebnosti.

  

Plaža Zavia

Peščana plaža smeštena u maloj uvali, prepoznatljiva po kristačno čistoj vodi i prelepom ambijentu koji je okružuje. Posebnu atrkciju ove plaže čine izvori pijaće vode koji se nalaze na samoj plaži. U zaleđu plaže nalazi se bar gde možete potražiti osveženje ispod prirodnog hlada.

zavia-beach_3    zavia-beach_2

Plaža Mikri Ammos

Veoma lepa plaža, srednje veličine, odmah posle plaže Mega Ammos, sa kristalno čistim morem i peskom, dosta maslina, u predivnom ambijentu. Na samoj obali se nalazi manji bar, gde možete popiti kafu ili sok, koktel ili čak uživati u lepom i uskusnom obroku, plaža je organizovana sa ležaljkama i suncobranima, na pesku ali i na travnatoj površini iznad plaže, teren za odbojku… Ima odličan prilaz i manji parking. U blizini čete naići na sve pogodnosti i usluge koje su vam potrebne da biste proveli jedan prijatan dan. Definitivno je vredi posetiti zbog nezaboravnog pejzaža i čistog mora.

IMG_2486     dsc_0322

Plaža Mega Ammos

Mega Ammos plaža je najveća i najlepša plaža ove regije i delimično šljunkovita sa odličnim uslovima za bavljenje sportovima na vodi. Nalazi se izvan Sivote prema mestu Perdika, i nagrađena je Plavom zastavom Evropske unije za čistoću vode. Na plaži se nalaze taverne gde možete potražiti osveženje.

  mega_ammos_7  IMG_2465

Plaža Karvouno Beach

Karvouno plaža je najbliža luci u mestu Sivota, udaljena je nekih 600 metara, na odličnoj lokaciji u bujnoj vegetaciji. Plaža je organizovana, sa ležaljkama i suncobranima, sa obližnjim restoranom i barom. Restoran „Karvouno“ je rangiran kao broj 1 restoran u oblasti Tesprotije pa Vam obećava izvrsnu hranu u bilo koje doba dana. Ujutru možete doručkovati bogatu zakusku ili razne grickalice i sendviče, za ručak možete da se opredelite za salate i predjela, a za večeru možete da poručite specijalitet restorana – sveže ulovljena riba od lokalnih ribara. Ne postoji ništa lepše od večere, uz sveže pripremljenu ribu i predivan zalazak sunca.

IMG_2492  IMG_2498

Plaža Bella Vraka

Jedna od najživopisnijih plaža je Bela vraka, nalazi se nadomak Sivote. Najinteresantnija je činjenica da se do ove plaže stiže morem, ali ne brodom, već pešice! Nalazi se na ostrvu Mourtemeno, ali to ne predstavlja problem jer se uzana staza od belog peska povezuje kopno s ovom predivnom plažom, a dubina mora u ovom pojasu ne prelazi visinu kolena. Plaža nije organizovana, pa turisti moraju sami da se snalaze za hranu i piće koje će na njoj konzumirati u toku svog boravka. Na samoj plaži se nalazi mali sportski centar gde možete iznajmiti opremu za vodene sportove.

Bella vraka  belavraka_9