Sivota

Sivota ili grčki Karibi, kako je još nazivaju, udaljena je 24 km od Igumenice i 12km od Perdike. Do ostrva Paksos, Antipaksos i Krf, stiže se trajektom ili feribotom za samo četrdesetak minuta. Savršeni klimatski uslovi, mediteransko rastinje uz razuđenu obalu i četinari na obodima planinskih masiva prućiće vm potpuni užitak.  Ovo mesto odlikuju prelepe peščane i šljunkovite plaže. Okolna brda koja se nalaze iznad mesta prekrivena su drvećem bora, čempresa i maslina. Bujna vegetacija se spušta do same ivice mora. Obala je vijugava sa mnoštvo stenovitih uvala u kojima se nalaze prelepe peščane plaže sa belim peskom i prozirnim morem. Ono što Sivotu čini jedinstvenim i čarobnim letovalištem je kolekcija malih ostrva koja se nalaze preko puta samog mesta. Ostrva su obrasla gustom šumom i predstavljaju prelep prizor gledajući sa obale.

sivota      sivota 1

Turisti imaju prilku da lokalnim čamcima odu do tih ostrva i kupaju se na divljim, prelepim plažama. Jedna od poznatijih plaža je Bela vraka, a nalazi se nadomak Sivote. Plaža nije organizovana, pa turisti sami nose hranu i piće koje će na njoj konzumirati u toku dana. Ipak, najinteresantnija je činjenica da se do ove plaže stiže morem, ali ne brodom, već pešice! Uzana staza od belog peska povezuje kopno s ovom predivnom plažom, a dubina mora u ovom pojasu ne prelazi visinu kolena. To je samo jedna od petnaestak predivnih plaža od kojih svaka ima svoju priču. Ne smete propustiti da se okupate na plaži Pisina, Zavia, Mega Ammos, Mikri Ammos, Agia Paraskevi, Mega Drafi, Diapori…

sivota 2     porto vromi

U Sivoti avanturisti mogu da uživaju u vodenim sportovima, dok oni malo manje hrabri mogu da se prepuste čarima obližnjeg akvaparka. Duž cele obale nalaze se kafići, barovi i taverne. A posetiocima je interesantno i mnoštvo luksuznih jahti koje su usidrene u marini Sivote. Nedaleko od Sivote nalaze se Parga i Preveza tako da vam je ukoliko to želite aktivan odmor zagarantovan.